
składniki:
200g pieczarek
0,5 l wywaru z warzyw lub drobiu
200 g serka topionego ementaler
pół cebuli
kilka plastrów szynki wieprzowej
wersja bardziej kaloryczna:
łyżka gęstej śmietany
grzanki z białego pieczywa
200g pieczarek
0,5 l wywaru z warzyw lub drobiu
200 g serka topionego ementaler
pół cebuli
kilka plastrów szynki wieprzowej
wersja bardziej kaloryczna:
łyżka gęstej śmietany
grzanki z białego pieczywa
przygotowanie:
Ugotować pieczarki w wywarze. Dodać ser i cebulę. Wszystko zmiksować. Wlać spowrotem do garnka, doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojoną w cienką kostkę szynkę. Pogotować chwilę, doprawić solą i dużą ilością pieprzu.
wersja bardziej kaloryczna:
Przed podaniem dodać łyżkę gęstej śmietany na wierzch zupy i posypać grzankami
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz